De curând au fost trimişi în judecată 5 poliţişti de frontieră de la Borş I, pentru luare de mită. Pentru 50 de lei, îi lăsau pe şoferi să fenteze coada din vamă. Pentru 80 de euro, lăsau TIR-urile cu gunoaie să pătrundă în ţară. Pentru 100 de euro, închideau ochii la cei care trebuiau să intre în carantină.

Îmi povestea un poliţist că, atunci când s-au făcut reduceri de posturi la Poliţia de Frontieră, o parte au fost repartizaţi la Poliţia naţională, dar şi acolo s-au remarcat prin corupţie cu mult peste standardele care, recunoştea omul, existau în propria ogradă.

Ne place sau nu, olandezii au dreptate. Când s-a aflat că vine premierul Olandei în vizită, deja se vorbea că vom cumpăra vapoare de la ei pentru a nu se opune intrării în Schengen. În mintea noastră virusată ştim că nu putem accede decât cu fente şi manevre, la fel cum a făcut Guvernul Năstase cu autostrada Bechtel pentru intrarea în NATO şi când a dat Petrom-ul austriecilor de la OMV pentru admiterea în UE.

Justiţia lui Iohannis e la fel de praf ca pe vremea lui Dragnea, de ani de zile cele 28 de scanere pentru TIR-uri zac nereparate, în portul Constanţa mafia e mai mare ca în Sicilia, dar noi suntem ţâfnoşi că Europa ne ţine pe la uşi.

Mulţi poliţişti precum cei trimişi în judecată păzesc frontierele ţării, iar prin intrarea în spaţiul comun văd din start câteva probleme uriaşe: invadarea Occidentului de către coloniile de săraci, care până acum n-au putut ieşi din cauza lipsei de buletin, intrarea hoardelor de migranţi cu terorişti ascunşi printre ei şi inundarea României cu toate gunoaiele Europei.

Pentru actualii guvernanţi ar fi fost o mare lovitură politică această intrare. Numai că n-au cu ce se lăuda - nu datorită lor vom intra în Schengen, ci din cauza lor stăm pe dinafară de atâţia ani.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!