Circulaţia tramvaielor pe Calea Aradului va fi sistată începând de luni, 29 iulie, timp de o lună, pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a lucrărilor de înlocuire a peste 670 metri de linie de tramvai.

Transportul public cu tramvaie va fi, în acest context, și mai anevoios, dat fiind faptul că deja circulația garniturilor pe Bulevardul Decebal este deja oprită, pentru lucrările de construire a unui pasaj rutier la intersecția cu str. Tudor Vladimirescu. 

„Lucrările vor începe luni”

Constructorii vor avea de înlocuit calea de rulare şi de înierbat între linii pe tronsonul delimitat de sediul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea şi strada Padişului.

„Lucrările de înlocuire a căii de rulare şi de înierbare între liniile de tramvai vor începe luni, când va fi sistată circulaţia tramvaielor pe tronsonul afectat de lucrări”, a declarat, pentru BIHOREANUL, directorul OTL, Adrian Revnic.

Pe durata lucrărilor, cu termen de execuţie de o lună, transportul călătorilor în zonă va fi asigurat cu autobuze.

Potrivit șefului OTL, autobuzele vor parcurge un traseu care va lega zona Rogerius de Centrul Civic, cu trecere pe Calea Aradului, pe traseul Parcul Olosig - str. Oneştilor - str. Padişului, Calea Aradului - str. Iuliu Maniu - Piaţa Cetăţii şi retur.

În paralel, garniturile de tramvai vor lega cartierele Nufărul şi Ioşia, pe strada Atelierelor, de-a lungul pârâului Peţa.

S-au răzgândit

Inițial, lucrările de înlocuire a șinelor de tramvai din Calea Aradului trebuiau să aibă loc pe timpul nopții, fără să afecteze traficul, după cum declara, în martie, pentru BIHOREANUL, primarul Florin Birta.

Ulterior, reprezentanții municipalității și cei ai OTL s-au răzgândit. „În final s-a luat decizia ca lucrările să se desfășoare cu sistarea traficului tramvaielor pe Calea Aradului, pentru ca lucrările să se termine până în septembrie, când circulația garniturilor ar trebui să revină la normal. Dacă s-ar fi lucrat doar pe timpul nopții, termenul de execuție s-ar fi prelungit”, a explicat directorul Adrian Revnic.

Investiţie de 4,4 milioane lei

După cum BIHOREANUL a mai scris, înlocuirea căii de rulare din Calea Aradului fost aprobată de Consiliul Local Oradea în luna martie.

Artera a fost supusă în primăvara acestui an unor lucrări de reabilitare şi lărgire a carosabilului, iar linia de tramvai va fi înlocuită pentru ca întreaga zonă să fie modernizată.

Lucrările de înlocuire a căii de rulare din strada Calea Aradului au fost atribuite pe 10 iulie, prin licitaţie, firmei Procons Group pentru suma de 4,4 milioane lei.

Soluţiile finale de rezolvare a traficului cu mijloace de transport comun în perioada sistării circulației pe Calea Aradului vor fi anunţate de OTL în cea de-a doua parte a acestei săptămâni. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!