Construcția viitorului centru intermodal din zona gării Episcopia a fost scoasă la licitație pentru suma de 54,2 milioane lei, echivalentul a 11 milioane de euro.

Potrivit unui comunicat al municipalității, anunțul licitației a fost postat pe portalul www.e-licitatie.ro, iar termenul limită de depunere a ofertelor este 7 decembrie.

„Noul proiect prevede construirea a două linii de cale ferată de aproximativ 700 de metri fiecare. Acestea vor fi utilizate pentru încărcarea și descărcarea mărfurilor care vor fi transportate prin intermediul acestui centru intermodal”, a anunțat Primăria.

Potrivit municipalității, proiectul presupune construirea unei platforme de beton între cele două linii, o clădire administrativă de tip container în care să se desfășoare partea logistică, parcare pentru camioane, împrejmuirea terminalului intermodal, iluminat și racordul la utilități.

După cum BIHOREANUL a mai scris, conducerea municipalității orădene speră că prin implementarea acestui proiect Oradea va devei un hub logistic pentru transportul de mărfuri, având în vedere proximitatea autostrăzii Transilvania, a drumului expres Oradea - Arad și a legăturii feroviare Oradea - Cluj Napoca, linie ce urmează să fie electrificată.

Capacitatea de transbordare a mărfurilor de pe sistemele de transport feroviar și rutier va putea oferi municipiului un avantaj competitiv în condițiile concurenței tot mai dure pentru atragerea de investitori.

Licitația pentru construcția viitorului hub logistic a fost organizată cu clauză suspensivă. Potrivit acesteia, contractul cu executantul va fi semnat doar cu condiția atragerii finanțării europene prin POIM, pe axa prioritară 2 privind Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil și eficient.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!