Constructorii pregătesc înierbarea liniei de tramvai în zona Nufărul-Cantemir pe o porțiune de aproape trei kilometri.

Se lucrează la nivelare

Potrivit unui comunicat transmis luni de Primărie, lucrările au pornit dinspre fosta întreprindere Aura, de unde a și început șantierul.

„Pe spațiul dintre liniile de tramvai a fost montat un material geotextil, cu rolul de a asigura umiditatea viitorului covor verde”, a anunțat biroul de presă al municipalității.

Informarea mai arată că „în acest moment se lucrează la nivelarea pământului, lucrările continuând până în capătul coridorului Nufărul-Cantemir (bucla de întoarcere a tramvaiului)”.

Tubulatura pentru aspersoarele automate care vor iriga viitorul spațiu verde a fost deja montată și va fi pusă în funcțiune după înierbarea liniilor de tramvai cu gazon tip rulou.

Un bulevard modern

După cum BIHOREANUL a mai scris, modernizarea bulevardului Nufărul - Cantemir se face prin proiectul "Creşterea mobilităţii urbane din zona Nufărul - Cantemir" prin Programul Operaţional Regional 2014 - 2020.

Proiectul este finanţat din fonduri europene, contribuţia municipalităţii fiind de 3%.

Investiţia vizează modernizarea Bulevardului Nufărul pe o distanţă de 1,6 kilometri şi a străzii Dimitrie Cantemir pe o lungime de un kilometru.

Cele două artere au un carosabil cu câte două benzi de circulaţie pe sens, o linie de tramvai cu cale de rulare dublă, iar pe margini parcări şi spaţii verzi.

În cadrul proiectului se vor reamenaja 2,5 kilometri de drum, 6 kilometri de trotuar, 2 kilometri de pistă pentru biciclete şi 4,8 hectare de spaţii verzi.

Lucrările sunt executate de o asociere de firme reprezentată de Drumuri Bihor din care mai fac parte Trameco şi Drum Asfalt pentru suma de 50 milioane lei, fără TVA.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!