Fântâna arteziană din Piaţa Ferdinand din Oradea va intra zilele următoare în probe ale etanşeităţii şi de reglare a debitului.

Se verifică etanşeitatea...

"Lucrările de reabilitare a Pieţei Ferdinand se apropie de final. Zilele acestea, fântâna arteziană din faţa fostului cinematograf Transilvania va intra într-un proces de probă şi reglaje ale debitului, constructorul urmând să verifice etanşeitatea sistemului", se menţionează într-un comunicat al Primăriei Oradea.

Potrivit municipalităţii, "proiectul "Reabilitare şi refacere a scuarurilor în Piaţa Ferdinand - Zona 1" urmează să fie recepţionat în următoarele săptămâni". Investiţia, în valoare de 18,5 milioane lei plus TVA, a fost pusă în operă de asocierea firmelor Gavella, Porfido Ed Arte Consorzio Stabile şi Kal Trans.

Atenţie, şoferi!

Prin inermediul comunicatului de luni, municipalitatea a mai făcut un apel la şoferi să nu intre cu autovehiculele în zonele pietonale din centrul Oradiei.

"Reamintim, pe această cale, că prin Regulamentul privind accesul controlat al vehiculelor în zona pietonală centrală din municipiul Oradea au fost stabilite o serie de măsuri cu rolul de a proteja aceste zone pietonale. Printre altele, acest regulament prevede că este strict interzis accesul oricăror autovehicule, indiferent de masa maximă autorizată sau deţinătorul acestora", au transmis comunicatorii municipalităţii.

Potrivit comunicatului, contravenienţii riscă o amendă de 2.500 lei.

"Primăria Oradea atrage atenţia că, în zonă, ca de altfel pe toată raza municipiului, există camere de supraveghere funcţionale, iar cei care produc pagube vor fi identificaţi şi obligaţi la plata daunelor", a mai transmis municipalitatea.

După cum BIHOREANUL a scris, pentru distrugerea unui grătar de protecţie a pomilor din Piaţa Unirii, contravenientul prins va avea de plătit 3.000 de lei, pentru un metru pătrat de pavaj din piatră naturală din Piaţa Ferdinand va datora 1.400 lei, iar pentru un metru de rigolă din strada Aurel Lazăr va datora 1.100 lei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!