Filmul preotului orădean Ciprian Mega, „21 de rubini”, care are capete de afiș vedete ca Mickey Rourke ori Loredana Groza și care a fost bine primit de public, nu este la fel de bine văzut și de autorități.

Mesajul critic la adresa societății post-decembriste românești amenințate de corupție, inclusiv în instituiții precum Biserica, a făcut ca unii lideri politici să intervină pentru anularea reprezentațiilor în unele localități din țară, iar prelații, în frunte cu episcopul ortodox al Bihorului, Sofronie Drincec, chiar personaj interpretat în film, să împiedice preoții să vizioneze pelicula.

La cererea publicului, producătorii au anunțat, la jumătatea lunii decembrie, pe pagina de Facebook „21 de rubini”, că în perioada 16-22 decembrie vor pune filmul spre vizionare prin streaming, pe rețeaua Vimeo. Postată pe internet spre vizionare contra-cost, pelicula a rezistat, însă, numai două zile.

Din 18 decembrie, pagina de Facebook a filmului și cea de pe site-ul de streaming au fost închise de autori necunoscuți, fără a mai putea fi recuperate.

Forțați de împrejurări, producătorii negociază o lansare în SUA, atât în cinematografe, cât și online. Poate totuși lumea liberă este... din alt film.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!