Parcul Magnolia, care încă nici n-a fost predat Primăriei, suferă deja "îmbunătăţiri" aduse de gibonii din zonă. Din fântână s-au scos şapte roabe cu pietriş, care au înfundat pompele, iar ţâşnitoarea a fost distrusă de trei ori.

Tuburile de irigaţie au fost sparte de consumatorii fruntaşi care aruncă cu sticle pe spaţiul verde, s-au furat flori, iar WC-ul a scăpat încă nevandalizat doar pentru că şantieriştii l-au încercuit şi nu-l dau în folosinţă până nu binevoieşte Primăria să preia toată investiţia. S-a furat tabloul electric şi un cablu de 50 de metri de la organizarea de şantier, precum şi rigole. Şi abia acum se montează camere de luat vederi, deşi acesta e primul lucru care trebuia făcut.

Pe strada Libertăţii, după ce toate corpurile de iluminat au fost distruse de şoferi neglijenţi, acestea au fost protejate cu nişte armături grosiere, în speranţa că neamul lui Manivelă le va ocoli. Fals! Deja 18 bucăţi au fost făcute praf.

Promenada de lângă Primărie e vandalizată de graffiti, malurile Crişului sunt asaltate de băieţi cu testosteron exacerbat care distrug filigoriile şi copacii, semn că noii giboni orădeni sunt croiţi genetic să sape şanţuri şi să care mortar, nu să stea pe malul apei şi să asculte muzică.

Cum niciun astfel de individ nu şi-ar permite asemenea vandalizări în Germania, de exemplu, e clar că sistemul nostru este greşit, iar Primăria se dovedeşte incapabilă să garanteze siguranţa investiţiilor sale. 

Până nu se va aloca pază continuă în parcuri, mizeria asta cu distrugerile va continua. Cetăţenii vor reclama pe Oradea City Report distrugerile, dar în niciun caz pe cei care le fac. Cred că marea problemă a primarului Florin Birta nu este blocarea oraşului cu şantiere, ci incapacitatea de a construi o Poliţie Locală eficientă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!