Grădina Termală Ioşia, care va mobila parte din amplasamentul actualului ştrand Ioşia din Oradea, va fi amenajată cu cofinanţare europeană printr-un proiect de 43 milioane euro.

Un proiect de 43 milioane euro

Potrivit unui comunicat al Primăriei Oradea, contractul de finanţare a lucrărilor urmează să fie semnat în perioada următoare prin Programul Regional Nord-Vest 2021 – 2027.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 214,6 milioane lei, echivalentul a 43 milioane euro. Din această sumă, cofinanţarea europeană se va ridica la 62,1 milioane lei, însumând aproape 12,5 milioane euro. Sumele prevăzute în proiect includ TVA.

„Durata de execuţie este de doi ani de la semnarea contractului de lucrări. În prezent, proiectul tehnic este finalizat, urmând să fie lansată procedura de achiziţie pentru execuţia lucrărilor", a transmis Primăria Oradea.

Reprezentaţii municipalităţii estimează că lucrările vor demara în cursul anului viitor.

Grădină termală în loc de ştrandul Ioşia

După cum BIHOREANUL a mai scris, Grădina Termală Ioşia va avea, printre altele, bazine interioare şi exterioare, bar cu servire în apă, platforme pentru plajă, zonă de SPA, sală de fitness, punct de alimentaţie publică cu grupuri sanitare.

Concret, centrul SPA va funcţiona în incinta unei clădiri centrale, cu o suprafaţă de circa 8.800 mp, concepută cu un etaj parţial. Aceasta va cuprinde bazinele interioare, zona de SPA, vestiare, spaţii tehnice şi zonele de food, birouri şi o sală de fitness.

Viitoarea grădină termală va avea 5 ansambluri de bazine exterioare, un bazin de înot şi un bazin de legătură între zonele de interior şi exterior.

Vor mai exista un punct de alimentaţie publică cu grupuri sanitare, un bar cu servire în apă, duşuri exterioare, spaţii tehnice, platforme din dale de piatră pentru plajă, spaţii verzi şi un ponton pentru plajă pe malul Crişului Repede.

Grădina termală, cu acces din strada Cazaban, va fi deservită în exterior de o parcare cu 147 de locuri, din care 6 locuri vor fi rezervate persoanelor cu dizabilităţi.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!