Îngrijorați că viitorul Inel Metropolitan de Nord al Oradiei ar putea trece pe lângă casele lor, câțiva orășeni care locuiesc în Podgoria, dar și săteni domiciliați în Oșorhei, au cerut săptămâna trecută Consiliului Județean Bihor să organizeze o dezbatere publică pe marginea proiectului, nu o simplă consultare, ceea ce înseamnă că instituția ar trebui să țină o întâlnire în format fizic, nu doar să colecteze păreri trimise pe e-mail și prin poștă.

Oamenii chiar și-au înființat un ONG care să-i reprezinte în eventualitatea unui proces cu CJ Bihor - Asociația pentru Apărarea Dreptului de Proprietate Privată - al cărei sediu l-au înregistrat, în mod neobișnuit cu totul, nu în Oradea sau în altă localitate din Bihor, ci în... Curtea de Argeș.

Bihorel a aflat explicația chiar de la una dintre cele 7 fondatoare ale asociației, care a mărturisit că este pasionată de istorie, că are vederi liberale, că a vizitat vila din Argeș a familiei Brătianu, ba chiar și că votează cu Ilie Bolojan.

Dar tocmai de aceea, la un eventual proces, ar vrea să se judece cu liberalul în fieful Brătienilor. Ar fi chiar nostim să și meargă la proces împreună și, eventual, să discute despre istoria Brătienilor și a liberalismului, doctrină la baza căreia stă însuși respectul pentru proprietate...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!