Preşedintele Klaus Iohannis a votat duminică dimineaţă şi i-a îndemnat din nou pe români să meargă la vot, spunând că avem "şansa istorică de a alege un parlament mai bun, care face legi bune pentru România".

Preşedintele a votat la Liceul Jean Monnet din Capitală. "Avem şansa istorică de a alege un parlament mai bun, care face legi bune pentru România. Este extrem de important să mergem la vot. Alegerile realmente se ocupă de problemele românilor. Este însă extrem de important să mergem la vot. Alegerile nu se câştigă în sondaje, se câştigă la urne. Fiecare vot contează. Vă rog mergeţi la vot", a spus Iohannis.

Orban: Vot pentru dezvoltarea României

De dimineaţă au mai fost la vot şi premierul Ludovic Orban, şeful PSD, Marcel Ciolacu, liderul UDMR, Kelemen Hunor, sau cel al PLUS, Dacian Cioloş.

Prim-ministrul a declarat, după vot, că este o zi decisivă pentru evoluţia României. "Invit pe toţi românii să-şi exercite dreptul de vot. Mi-am exercitat dreptul de vot şi am votat pentru dezvoltarea României, pentru o Românie dinamică, modernă, încrezătoare în forţele sale. Am votat pentru reforme substanţiale, pentru o orientare euro-atlantică clară a României. Îi asigur pe români că măsurile sanitare sunt respectate şi nu există risc epidemiologic dacă măsurile sunt respectate. Nu se întâmplă alegeri în fiecare zi, puneţi-vă pecetea pe soarta României pentru următorii 4 ani de zile", a spus Orban.

Ciolacu, cu nuiaua

Marcel Ciolacu a votat la Buzău şi i-a îndemnat pe români să voteze "în spiritul Sfântului Nicolae", care pentru cei cuminţi aduce daruri, iar pentru cei obraznici aduce nuiaua.

El a susţinut că a votat pentru deschiderea şcolilor şi pentru un plan concret de luptă împotriva pandemiei.

"Am votat astăzi pentru ca românii să-şi ia viaţa înapoi, am votat astăzi pentru ca de mâine România să aibă un plan concret şi specialiştii capabili pentru gestionarea pandemiei şi a crizei economice. Am votat pentru cei care au nevoie de pensii, de alocaţii, de şcoli deschise, dar am votat şi împotriva incompetenţei şi indolenţei", a spus Ciolacu.

Oameni noi vs. Stabilitate

Dacian Cioloş a votat în oraşul său de baştină, Zalău, şi a declarat că a votat pentru oameni noi. "Am votat pentru oameni noi în politică, oameni care nu îşi doresc hoţia sub nicio formă a ei, oameni care merg în Parlamentul României să construiască, şi nu pentru privilegii, privilegii care de altfel trebuie date deoparte pentru că e momentul să apropiem Parlamentul României de societatea românească şi împreună să facem schimbările pe care le dorim", a declarat europarlamentarul.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a spus, la ieşirea de la urne, că aşteaptă de la viitorul Parlament "stabilitate politică, predictibilitate şi mai puţine certuri inutile".

"Am votat pentru o reprezentare puternică pentru comunitatea noastră. Aştept de la viitorul Parlament stabilitate politică, predictibilitate politică şi, bineînţeles, o aplecare, când e vorba de problemele cetăţenilor, şi mai puţine certuri inutile şi sterile. Aştept un buget, legea bugetului trebuie votată în acest an, imediat după instalarea Guvernului, aştept un buget extrem de bine fundamentat în care sănătatea, educaţia, investiţiile şi locurile de muncă vor fi susţinute şi protejate. Aştept o stabilitate politică prin care se poate face ceea ce are nevoie societatea românească, pe de o parte, şi putem corecta tot ce nu a mers bine în această perioadă, mai ales în ultimul an, când pandemia a venit peste noi, nu numai peste noi, dar efectele se vor simţi poate încă ani buni", a spus Kelemen Hunor, citat de Agerpres.