Candidat la Senat pe prima poziţie din partea PNL Bihor, dr. Gheorghe Carp, managerul Spitalului Judeţean şi coordonatorul spitalelor din Bihor pe perioada pandemiei, a votat împreună cu soţia, la ora 9.00, la secţia nr. 139 amenajată în localul Liceului German Friedrich Schiller.

Emoţionat, ceea ce nu-i stă în fire, Carp a afirmat la ieşire că şi-a dat votul pentru ca partidul său să aibă puterea de a implementa la nivel naţional „tot ce am experimentat şi realizat în Oradea”.

„Bineînţeles, am votat cu gândul ca PNL să aibă majoritatea, pentru a putea implementa şi la nivel naţional tot ce am experimentat şi am realizat în Oradea”, a spus el la ieşirea din secţia de votare.

Gheorghe Carp a adăugat că, odată ajuns senator, obiectivul său va fi „să implementăm acele legi care sunt necesare dezvoltării sistemului sanitar din România, care au fost experimentate cu succes pe plan local la Oradea, şi cred că exemplul de bună practică poate fi introdus într-un pachet de legi care să ducă la dezvoltarea sistemului”.

Managerul Spitalului Judeţean a afirmat că, în optica sa, îmbunătăţirea legislaţiei în sistemul sanitar trebuie începută cu medicina primară, ceea ce ar preveni ca pacienţii să ajungă direct în spitale, într-o stare mai proastă şi pentru a cărei tratare sunt cheltuite sume mai mari. „Medicina primară este foarte importantă, toată lumea începe reforma în sănătate cu spitalele, când de fapt reforma trebuie începută cu medicina primară”, a spus Carp.

Întrebat ce estimări are privind prezenţa la vot, factorul de care depinde în mare măsură rezultatul alegerilor din această zi, candidatul PNL Bihor la Senat a apreciat că aceasta va fi „mai redusă decât la alegerile locale, dar sper să fie totuşi (n.r. – alegătorii) în număr mare, având în vedere vremea bună de astăzi în Oradea”.