Candidat la Senat pe prima poziţie din partea Pro România Bihor, Viorel Cataramă a votat la Liceul ortodox Ep. Roman Ciorogariu din Oradea, după care a plecat spre Bucureşti, de unde va afla şi rezultatul votului, în timp ce fostul prefect Claudiu Pop, candidat la deputăţie din partea aceluiaşi partid, va face turul secţiilor de votare.

A votat cu gândul la... imnul României

Cataramă s-a oprit la Catedrala episcopală ortodoxă înainte de a vota, pentru o rugăciune.

"Azi am votat pentru libertate şi anularea tuturor restricţiilor", a declarat el, la ieşirea din secţia de votare, unde a pus ştampila cu gândul la versurile din imnul României. "Viaţa-n libertate ori moarte, strigă toţi! - spune imnul. Iar eu azi am votat pentru libertate şi anularea tuturor restricţiilor. Am votat pentru deschiderea şcolilor, pentru întoarcerea la normalitate, pentru un viitor la noi în ţară, pentru demnitate! Am votat pentru ridicarea restricţiilor inutile", a explicat Cataramă.

Afaceristul va afla rezultatul votului la Bucureşti, unde se și întoarce în cursul zilei de duminică, pentru a-şi continua afacerile şi proiectele începute înainte de campanie.

Cataramă a mai spus că îi vor lipsi "energia campaniei electorale şi întâlnirile cu bihorenii". "Cu siguranţă mă voi întoarce", a promis el, arătând că vrea să se ţină de cuvânt şi să demareze procedurile pentru înscrierea municipiului Oradea în patrimoniul UNESCO. "Este un obiectiv important pentru mine, cum la fel de important este să se reia viaţa normală şi să se aducă investitori de calibru să crească nivelul de trai şi de salarizare în judeţul Bihor", a mai declarat Cataramă.

Claudiu Pop: "Să vorbească poporul"

La rândul său, fostul prefect al judeţului, Claudiu Pop, candidat al formaţiunii la Camera Deputaţilor, a votat la secţia amenajată la Şcoala gimnazială Nicolae Bălcescu, alături de soţie şi fiica sa.

"Eu sper ca românii să voteze pentru a întoarce paradigma "Votăm cu răul cel mai mic". "Mi-aş dori să voteze cu cei mai buni", a spus Pop, adăugând că el a votat pentru "repornirea economică a României", pentru un Parlament "care să fie apropiat de oameni", pentru parlamentari "care să iasă cu mândrie şi cu cinste între oameni, să îşi asume că sunt parlamentari şi fac legi pentru oameni" şi, totodată, să sprijine proiectele acestui judeţ.

Rugat să facă un pronostic legat de rezultatul alegerilor, Claudiu Pop a spus doar că speră la rezultate "cât mai bune", evitând să enunţe cifre. "O lună au vorbit politicienii, azi să vorbească poporul. Îi îndemn pe toţi bihorenii să iasă la vot, să voteze aşa cum le dictează conştiinţa", a mai spus Claudiu Pop.