În România educată, nesimţirea a ajuns regulă. Scandalul directorului Colegiului Economic Partenie Cosma, Daniel Negrean, cel pe care elevii l-au reclamat în primăvară că le-a cerut bani pentru festivitatea de absolvire, faptă confirmată de Corpul de control al Ministerului Educaţiei şi pentru care a şi fost sancţionat de Inspectoratul Şcolar cu tăierea a 15% din salariu timp de 6 luni, s-a stins tot la Bucureşti.

Negrean a contestat pedeapsa primită la Colegiul Central de Disciplină, un organism al Ministerului, care pe 30 octombrie a decis să i-o şteargă, invocând o anomalie juridică din vechea lege a educaţiei, care a fost în vigoare până pe 4 septembrie, şi ale cărei prevederi se băteau cap în cap, în aşa fel încât niciun director de şcoală nu putea fi, de fapt, sancţionat.

Şi uite aşa Negrean a scăpat de sancţiunea primită încă înainte ca procesul pe care l-a deschis pe aceeaşi temă la Tribunalul Bihor să înceapă, şi numai bine ca la evaluarea anuală făcută de Inspectoratul Şcolar să obţină calificativul maxim: "Foarte bine".

Pe care, de altfel, l-au primit toţi directorii din Bihor, pentru că, nu-i aşa, şcolile sunt toate pline de experţi.

Şi deştepţi, şi cinstiţi...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!