Relocarea reţelelor din calea viitorului pasaj pe sub Bulevardul Decebal va dura până la începutul lunii octombrie. Constructorii vor conecta la reţea, cel mai probabil joi, noul tronson al magistralei de apă care a fost avariată în timpul săpăturilor de luni. Lucrările se vor desfăşura cu sistarea serviciilor de alimentare cu apă a consumatorilor din zona centrală.

Avarie cu consecințe

"Conducta a fost avariată de constructor la începutul săptămânii, fapt pentru care au şi existat întreruperi ale serviciilor, timp de câteva ore, în cursul zilei de marţi. În momentul de faţă, constructorii amenajează noul tronson de conductă, care ocoleşte amplasamentul pasajului. Cel mai probabil, conectarea lui la reţea se va face în cursul zilei de joi când, pentru o perioadă, va fi oprită alimentarea cu apă a consumatorilor deserviţi de reţea", a explicat pentru BIHOREANUL directorul tehnic al Primăriei Oradea, Sebastian Marchiş.

Constructorii vor avea de făcut conectări ale conductei la reţeaua existentă, în căminele de vizitare amenajate în zona străzii Simion Bărnuţiu, a sensului giratoriu de la intersecţia străzii Primăriei cu Bulevardul Decebal şi în vecinătatea magazinului Livella.

Compania de Apă Oradea urmează să anunţe, în cursul zilei de miercuri, data şi intervalul de timp în care va sista serviciile pentru consumatorii din zona centrală.

Precedentele întreruperi ale alimentării cu apă au afectat consumatorii situaţi în zona străzilor Primăriei, Jean Calvin, Tudor Vladimirescu, Piaţa Unirii, Vasile Alecsandri şi Independenţei.

Săpăturile vor fi reluate în octombrie

Lucrările de relocare a reţelelor de utilităţi din calea pasajului subteran vor continua şi după reîntregirea magistralei de apă.

"Mutarea magistralei de apă este doar primul hop. Constructorul are de înlocuit toată infrastructura din calea pasajului, de la reţeaua de apă până la cea de internet. Partea asta a lucrării este chiar mai grea decât în cazul pasajelor din Piaţa Gojdu, pentru că sunt foarte multe reţele într-un spaţiu îngust în care este greu să te desfăşori", a spus Sebastian Marchiş.

Potrivit directorului tehnic al Primăriei, relocările de reţele vor dura până în prima parte a lunii octombrie. "Mutarea reţelelor va mai dura două săptămâni. Cel mai probabil, săpăturile pentru amplasarea piloţilor foraţi vor fi reluate la jumătatea lunii octombrie", a explicat Marchiş.

Lucrările de amenajare a viitorului pasaj pe sub bulevardul Decebal au fost atribuite firmei Freyrom pentru suma de 39,4 milioane lei. Constructorul a cerut sistarea peste vară a circulaţiei auto pe stradă, pentru a putea amenaja structura pasajului în condiţii de siguranţă.

Circulaţia tramvaielor nu a mai fost reluată pe 9 septembrie, la începerea anului şcolar, aşa cum anunţase iniţial Primăria Oradea, pentru că municipalitatea a decis să înlocuiască, cu ocazia lucrărilor la pasaj, şi conducta de apă de pe Bulevardul Decebal ce urma să fie mutată abia anul viitor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!