Constructorii toarnă planşeul pentru etajul întâi al primului cămin din cele două aflate în construcţie în noul campus universitar din Oradea.

Potrivit unui comunicat al Primăriei, lucrările, începute în luna iulie anul trecut, au intrat în faţa turnării planşeelor.

"Azi a început turnarea planşeului peste etajul I (latura B) al căminului C1 (n.r. - primul din cele două care vor fi construite), care va fi finalizată în următoarele ore. Planşeul are o suprafaţă de 626 metri pătraţi, fiind necesari circa 120 mc de beton. Totodată, în zilele următoare se va turna planşeul peste etajul III (latura A) a aceluiaşi cămin, aici planşeul având 373 metri pătraţi, şi necesitând circa 80 metri cubi de beton", se menţionează în comunicatul municipalităţii.

Conform comunicatului, în paralel, lucrările vor continua cu turnarea planşeului peste cel de-al doilea cămin, C2.

Amplasate pe o suprafaţă de 1.000 metri pătraţi situată pe malul pârâului Peţa, în zona noii săli polivalente, cele două cămine vor avea 234 de camere, cu un total de 464 de locuri, ceea ce înseamnă că aproape toate încăperile vor găzdui câte doi studenţi.

Cu ocazia lucrărilor, cu termen de finalizare în luna iunie anul viitor, constructorul va realiza toate reţelele de infrastructură urbană de la apă-canal, termoficare şi curent la trotuare şi drumuri.

Investiţia, în valoare de 34,8 milioane lei plus TVA, este finanţată de municipalitatea orădeană în cadrul strategiei de stimulare a învăţământului universitar orădean şi pusă în operă de firma Igna Construct.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!