Şoferii care traversează centrul Oradiei ar face bine să ocolească zona Parcului Bălcescu. Constructorii care înlocuiesc reţelele de apă şi canalizare au închis, începând de miercuri dimineaţă, traficul auto prin intersecţia străzilor Avram Iancu şi Evreilor Deportaţi, fără a anunţa în prealabil.

"Este bătaie de joc. Până acum, ca să vii pe strada Evreilor Deportaţi dinspre Piaţa Cetate către Bulevardul Decebal erai deviat pe strada Alexandru Vaida Voievod, urmând să revii pe Calea Armatei Române pentru a circula apoi pe lângă Parcul Bălescu. Începând de miercuri, fără niciun anunţ, constructorii au blocat trecerea prin intersecţia străzii Avram Iancu cu Parcul Bălcescu şi te deviază înapoi pe strada Evreilor Deportaţi spre Piaţa Cetate", a reclamat o orădeancă BIHOREANULUI.

Restricţiile din trafic au dus rapid la formarea de cozi de maşini pe străzile adiacente străzii Armatei Române, care a preluat, în ultima săptămână, traficul deviat din strada Evreilor Deportaţi.

"Efectiv, stai minute în şir în trafic. Se circulă bară la bară pe străzi înguste în zgomot de claxoane", a povestit un alt conducător auto.

Calea Matei Basarab va fi cu două sensuri!

Circulaţia prin zona intersecţiei străzii Avram Iancu cu Parcul Bălcescu ar urma să fie reglementată, cât de cât, abia în cursul zilei de mâine.

"Începând de joi dimineaţă pe strada Matei Basarab, situată de-a lungul Parcului Bălcescu, se va circula cu dublu sens, cu evitarea circulaţiei prin intersecţia în care se lucrează. Traficul auto ar trebui să se degajeze", a promis directorul tehnic al Primăriei Oradea, Sebastian Marchiş.

Potrivit acestuia, în funcţie de evoluţia lucrărilor, modificările din trafic se vor menţine până cel târziu duminică.

Termen de predare (tot) amânat...

Lucrările de înlocuire a reţelelor de apă şi canalizare de pe strada Avram Iancu din zona intersecţiei cu Parcul Bălcescu se derulează cu greutate.

Adâncimea de lucru în intersecţia străzilor Evreilor Deportaţi este de 7 metri, fapt pentru care constructorii s-au confruntat în ultima săptămână cu surpări ale malurilor de pământ, avarii ale conductei menajere care deserveşte staţiunea Băile Felix şi izvoare provenind din apa freatică. 

Dificultăţile întâmpinate au prelungit termenul de execuţie a lucrărilor din zona intersecţiei. Iniţial reluarea traficului a fost anunţată pentru sâmbăta trecută, apoi pentru ziua de miercuri, după care a fost amânat, din nou, pentru duminică seară.

Lucrările sunt executate de firma Avril în baza unui contract încheiat cu Compania de Apă Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!