Primarul Florin Birta a primit miercuri vizita unei delegaţii din oraşul maghiar înfrăţit Debreţin, condusă de viceprimarul Diana Széles.

Potrivit unui comunicat, reprezentanţii celor două administraţii au discutat despre o viitoare colaborare în domeniul turismului constând în promovarea reciprocă a evenimentelor organizate.

„De bun augur"

"Sunt de părere că această colaborare ar fi una de bun augur, mai ales că Primăria Oradea pune un accent deosebit pe promovarea turismului şi atragerea de turişti la noi în oraş. Orice sprijin în acest sens este binevenit, iar la rândul nostru, vom face acelaşi lucru’’, a precizat primarul Florin Birta.

Viceprimarul de Debreţin, Diana Széles, a promis că va promova evenimentele organizate de municipalitatea orădeană în rândul hotelierilor din municipiul maghiar şi a declarat că este oportună înfiinţarea unei linii de autobuz între cele două oraşe.

Prezent la întâlnire, directorul Visit Oradea, Alexandru Chira, a afirmat că dezvoltarea colaborării va aduce doar avantaje pentru Oradea şi Debreţin.

"Ne interesează să promovăm în paralel, noi şi cei din Debreţin, evenimentele din cele două oraşe. (...) Putem să gândim pachete de tip city-break pentru cei din Debreţin. Vom stabili, de asemenea, lista de evenimente pe care să o promovăm reciproc. Chiar în zilele următoare vom trimite activităţile care vor avea loc în cadrul târgului de Crăciun de la Oradea, pentru a putea fi făcute cunoscute către publicul maghiar’’, a menţionat Chira.

Înfrăţite din trei decenii

Oradea şi Debreţin sunt înfrăţite încă din anul 1992. Cele două oraşe, concurente în ceea ce priveşte dezvoltarea aeroporturilor sau atragerea de investitori ori forţă de muncă, au derulat de-a lungul timpului mai multe forme de parteneriat.

Acestea au implementat proiecte transfrontaliere cu finanţare europeană care au vizat de la investiţii în infrastructura de drumuri până la dotarea cu aparatură a spitalelor ori achiziţia de autobuze.

Cele două oraşe ar putea să se promoveze reciproc având în vedere că împart acelaşi bazin de turişti străini provenind din Austria, Germania, Israel şi Polonia.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!