Municipalitatea orădeană a făcut un apel la orădeni să sesizeze Poliției Locale persoanele fără adăpost de pe raza orașului.

Adăpost împotriva înghețului

Anunțul Primăriei a fost făcut în contextul că în perioada următoare temperaturile vor scădea sub pragul înghețului, iar oamenii străzii riscă să fie afectați de hipotermie.

„Rugăm comunitatea locală să anunţe despre zonele sau locaţiile în care se adăpostesc oameni ai străzii, la numărul de telefon al Dispeceratului Poliţiei Locale: 0259-969, în intervalul orar 10.00 – 22.00, care are disponibilă o mașină pentru ridicarea acestor persoane, sau la numărul de telefon non-stop 0359/466.666 al Adăpostului de Noapte”, a transmis printr-un comunicat de presă conducerea DASO.

Situat în strada Gutenberg 8, adăpostul de noapte are o capacitate de 71 de locuri, care la nevoie pot fi suplimentate.

„În momentul de față adăpostul are cam 45 de beneficiari dar, din experiența anilor anteriori, pe timp de iarnă numărul acestora crește la circa 70. La nevoie numărul de locuri poate fi suplimentat. Anul acesta am achiziționat două containere, iar anul viitor mai vrem să achiziționăm”, a declarat pentru BIHOREANUL, directoarea DASO, Anca Grama.

Destine frânte

Potrivit directoarei, beneficiarii Adăpostului de Noapte au vârste începând de la circa 30 de ani. „Sunt persoane care au avut case și le-au pierdut sau care n-au avut niciodată, oameni proveniți din casele de copii, persoane care au avut probleme cu legea, iar la eliberarea din închisoare nu au avut unde merge sau vârstnici care, din diferite motive, au ajuns pe stradă fără să mai fie căutați de copii”, a exemplificat Grama.

Adăpostul de noapte le oferă oamenilor străzii oferă cazare în cele 2 corpuri de clădire și cele 9 containere din incinta adăpostului, dotate cu dușuri cu apă caldă şi grupuri sanitare, separate pentru femei și bărbaţi.

La nevoie, aceștia primesc haine, un ceai cald, consiliere psihologică, suport în găsirea unui loc de muncă, sprijin pentru obţinerea actelor de identitate şi stare civilă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!