Poliţiştii locali au ridicat weekendul trecut din Oradea 19 persoane fără adăpost şi 14 persoane care apelau la mila publică.

„Poliţiştii locali au făcut demersurile legale pentru internarea a 4 persoane minore şi a 2 adulţi în cadrul centrelor gestionate de D.G.A.S.P.C - Bihor, iar alte 5 persoane au fost cazate temporar la Adăpostul de Noapte gestionat de către Direcţia de Asistenţă Socială Oradea", a transmis luni, printr-un comunicat, Primăria Oradea.

Reprezentanții municipalității transmit că persoanele care trăiesc în stradă îşi creează adăposturi improvizate pe domeniul public producând disconfort orădenilor şi lasă mizerie în urma lor. „În acest sens, poliţiştii locali au acţionat şi pentru desfiinţarea a patru adăposturi improvizate pe domeniul public, dar nu înainte de salubrizarea zonei chiar de către persoanele vinovate", se mai menţionează în informare.

Potrivit comunicatorilor primăriei, „având în vedere legislaţia deficitară existentă din acest domeniu, acţiunile poliţiştilor locali nu produc un efect pe termen lung, întrucât aceste persoane se reîntorc pe străzi, imediat ce au posibilitatea, reluându-şi activităţile ilicite”.

Reprezentanţii Primăriei roagă populația să nu încurajeze cerşetoria şi viaţa în stradă oferind acestor persoane bani, saltele sau pături.

Dimpotrivă, orădenii sunt îndemnați ca, atunci când întâlnesc astfel de persoane, să apeleze Dispeceratul Poliţiei Locale Oradea la numărul de telefon 0259/969, zilnic, între orele 10 - 22, pentru a anunţa patrula specializată în combaterea cerşetoriei cu privire la locul în care sunt localizate aceste persoane.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!