Parcul Olosig din cartierul orădean Rogerius va avea pistă din tartan pentru alergare cel târziu săptămâna viitoare.

400 metri de pistă

Lucrările, începute săptămâna trecută cu decopertarea unei alei pietruite în formă circulară, au intrat miercuri în faza turnării stratului de bitum.

"În următoarele trei zile se va turna stratul de bază al pistei pentru alergare, după care va fi aşternut deasupra stratul din tartan de culoare roşie", a declarat pentru BIHOREANUL directorul tehnic al Primăriei Oradea, Sebastian Marchiş.

Pista, cu o lungime de 400 metri şi o lăţime de circa 2,5 metri, va fi amenajată pe amplasamentul unei alei pietruite care are formă circulară.

Parcul Olosig, situat în inima celui mai aglomerat cartier orădean, este frecventat de zeci de alergători zilnic, în majoritatea cazurilor persoane în vârstă care încearcă să îşi păstreze sănătatea şi mobilitatea.

Lucrările sunt realizate de firma orădeană Marisan, specializată în amenajarea de terenuri de sport şi piste pentru alergare.

Alergare cu protejare

Municipalitatea orădeană a amenajat prima pistă pentru alergare din tartan din Oradea în vara anului 2016, în jurul terenurilor de tenis de câmp de lângă Arena Antonio Alexe.

Ulterior Primăria Oradea a înfiinţat piste similare în majoritatea zonelor verzi nou amenajate, cum ar fi Parcul I.C. Brătianu, malul Crişului Repede în zona Sovata, Parcul Salca ori coridorul verde din strada Barcăului.

Tartanul este o mixtură de răşină poliuretanică şi granule de cauciuc cu elasticitate mare, care protejează articulaţiile alergătorului, dar şi cu o rezistenţă pe măsură, care îi permite să îşi păstreze proprietăţile fără să se deformeze sau să îşi schimbe culoarea.