Cartierul Nufărul va avea din nou o piață, după o pauză de aproape un an.

O nouă piaţă volantă!

Începând de săptămâna viitoare, municipalitatea orădeană va organiza în fiecare zi de miercuri o piaţă volantă, în noul centru de cartier din Nufărul, care a fost amenajat pe fonduri europene.

"Din 4 octombrie va funcţiona o piaţă în cartierul Nufărul, în piaţeta finalizată în jurul restaurantului McDonaldʼs. Piaţa va funcţiona între orele 14 și 20, în fiecare miercuri, după modelul pieţei volante (n.r. din Piaţa Unirii)", a declarat joi, în finalul unei conferințe de presă, primarul Florin Birta.

Edilul nu a dat detalii legate de comercianții care își vor desface produsele aici. Însă, la fel ca în Piața Unirii, cel mai probabil vor fi producători locali.

Amenajarea centrului de cartier din Nufărul a fost finalizată săptămâna aceasta.

"Lucrările urmează să fie recepţionate în următoarele două săptămâni. Chiar dacă nu am perfectat încă documentele, constructorul şi-a dat acordul să amenajăm aici o piaţă volantă. Există toate facilităţile necesare pentru obţinerea avizelor necesare pentru ca aceasta să poată funcționa", a declarat pentru BIHOREANUL, directorul adjunct al Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţională, Mihaela Neag.

Amenajarea piaţetei Nufărul a fost făcută de firma Gavella pentru suma de 6,7 milioane lei fără TVA.

Proiectul a vizat amenajarea unui centru de cartier cu spaţii verzi, trotuare acoperite cu dale, două spaţii de joacă, opt platforme de lemn pe care să se poată sta, iluminat public, mobilier urban şi altele.

Piaţă fără căutare

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, Piaţa Nufărul, de la ieşirea din oraş, a fost închisă în noiembrie 2022 pentru a face loc unei parcări supraetajate.

Măsura a stârnit revolta locuitorilor din cartier, care au fost obligaţi să meargă la cumpărături până la Piaţa Mare, aproape de centrul oraşului, printre şanţuri şi şantiere.

Nemulţumirea riveranilor este cu atât mai mare cu cât, după ce piaţa a fost închisă, municipalitatea nu a reuşit să atragă niciun investitor dispus să ridice parcarea supraetajată în schimbul spaţiilor comerciale de la parterul așa cum plănuise. Primăria Oradea a organizat zadarnic două licitaţii publice.

În lipsă de ofertanţi, luna aceasta, primarul Florin Birta a hotărât să realizeze investiţia din bugetul local. Licitaţia pentru stabilirea unui constructor este programată pentru anul acesta, urmând ca execuţia efectivă să demareze în 2024.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!