Potrivit evidențelor municipalității, tot a treia stradă din Oradea este nemodernizată, fiind acoperită cu pietriș sau chiar pământ. Dintre cele 935 de străzi orădene, un număr de 684 de artere, reprezentând 73,2% din total, sunt asfaltate, iar 251 (26,8%) sunt și acum nemodernizate.

Termen: cinci ani!

„În Oradea sunt 684 de străzi modernizate și au rămas 251 de străzi nemodernizate. Având în vedere că, de acum înainte ne dorim să modernizăm circa 50 de străzi pe an, toate arterele din oraș ar putea fi asfaltate în următorii 5 ani”, a declarat pentru BIHOREANUL directorul tehnic al Primăriei, Sebastian Marchiș, joi, în cadrul unei conferințe de presă pe tema raportului de activitate al Direcției Tehnice pentru anul 2022.

Practic, municipalitatea intenționează să își tripleze volumul de muncă având în vedere că în anul 2021 în Oradea au fost modernizate doar 12 străzi, iar în 2022 un număr de 15.

Printre altele, anul trecut s-au asfaltat străzi precum Pionierilor, Trotușului, Ion Alexi, Dealului, Moviliței, Ciucașului, Ioan Pop Reteganul și Viilor.

La această oră, municipalitatea are în diferite faze de implementare 45 de obiective de investiții, de la asfaltări la construcții de pasaje.

Se lucrează pe zone

Viceprimarul Marcel Dragoș a afirmat că municipalitatea abordează lucrările pe zone, astfel încât impactul acestora să fie cât mai mare, iar deranjul cât mai mic.

„În anii trecuți s-a finalizat modernizarea străzilor din Ioșia, s-a intrat în cartierul Episcopia, a urmat zona de dealuri, iar acum au început lucrările în cartierele Tineretului și Grigorescu”, a spus Dragoș. Potrivit viceprimarului, cartierul Tineretului umează să fie asfaltat integral în cel mult 3 ani.

În ceea ce privește arterele încă nemodernizate, Marcel Dragoș a spus că ritmul de lucru depinde foarte mult de modul în care va fi rezolvată în prealabil problema rețelelor de apă și canalizare din subteran.

„Sper să fie aprobat prin POIM proiectul Companiei de Apă Oradea de extindere a rețelelor de canalizare și apă, iar după aceea să le putem da în lucru”, a declarat viceprimarul.

La această oră, municipalitatea are în lucru străzi cum ar fi Eugen Potoran, Eugen Groza și Boda Oskar din cartierul Grigorescu, Caișilor, Piersicilor, Gheorghe Pituț din zona Oncea, Denis Diderot, Bethlem Gabor și Victor Papilian din zona Tokai.

Vezi aici raportul de activitate al DMPFI pe 2023:

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!