Pasajul suprateran amenajat de municipalitatea orădeană de-a lungul Căii Borșului, în zona Parcului Industrial I, are structura realizată.

„Se lucrează la rampe”

În cursul zilei de miercuri, constructorii lucrau la realizarea rampelor de la cele două capete ale pasajului.

„În momentul de față se lucrează la rampe și se montează predalele, adică niște elemente de susținere a plăcii de suprabetonare a structurii pasajului, care urmează să fie turnată în următoarele săptămâni”, a declarat, pentru BIHOREANUL, directorul tehnic al Primăriei Oradea, Sebastian Marchiș.

Potrivit acestuia, odată turnată placa de suprabetonare, nu va mai dura mult până ce se va putea circula pe pasaj. „Lucrările urmează să fie finalizate înaintea termenului contractual de anul viitor. Dacă totul merge bine, peste două luni, undeva în cursul lunii septembrie, pasajul ar urma să fie deschis circulației”, a spus Marchiș.

Până la închiderea lucrării, constructorii vor mai amenaja în zonă calea de legătură dintre un nou drum colector amenajat de-a lungul Căii Borșului și terminalul intermodal dat în funcțiune în imediata vecinătate. În perioada următoare, Electrica va trebui să mute mai mulți stâlpi de înaltă tensiune aflați în calea viitorului drum de legătură.

În jumătate din termen

După cum BIHOREANUL a mai scris, lucrările de construire a pasajului din Calea Borșului au fost atribuite de municipalitate anul trecut, pentru suma de 53,7 milioane de lei, către o asociere de firme reprezentată de Freyrom.

Finanțată din fonduri europene, construcția pasajului - începută în decembrie 2023 - a fost licitată la pachet cu cea a unui drum colector lung de 2,2 kilometri, situat de-a lungul Căii Aradului și amenajarea drumului de legătură dintre acesta și terminalul intermodal dat deja în funcțiune în zona Gării Episcopia.

Termenul contractual de execuție a lucrărilor este de 20 de luni, cu predare la sfârșitul anului viitor, dar acesta ar putea fi înjumătățit. Traficul auto pe pasaj ar putea să fie deschis începând din luna septembrie, chiar dacă lucrările de finisaje desfășurate în zonă ar mai putea continua.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!