Piaţa Nufărul din Oradea a fost demolată, iar materialele rezultate în urma dezafectării ei au fost duse la fier vechi.

"Cel târziu la începutul săptămânii viitoare..."

Dezafectarea fostelor hale de comercializare de legume, fructe, produse lactate și coroane mortuare, demarată la sfârşitul lunii ianuarie, se va finaliza cel târziu săptămâna viitoare.

Acoperişul a fost pus la pământ, halele au fost demolate, mobilierul a fost evacuat, iar luni dimineaţă muncitorii unei firme angajate de municipalitatea orădeană pentru dezintegrarea construcţiei tăiau structura metalică rămasă la faţa locului pentru a putea fi transportată.

"Săptămâna acesta, cel târziu la începutul săptămânii viitoare, toată partea metalică va fi tăiată şi dusă, iar locul curăţat", a explicat unul dintre muncitori.

Primăria Oradea a închis Piaţa Nufărul în noiembrie 2022 spre nemulţumirea locuitorilor cartierului, obligaţi să îşi facă cumpărăturile în Piaţa Cetate, atunci înconjurată de şantierele pasajelor subterane, iar acum aflată în lucru în vederea reabilitării.

Se (re)licitează construcţia parcării

Municipalitatea orădeană a organizat în ultimul an două licitaţii pentru desemnarea unui investitor care să ridice pe acest amplasament un parking cu patru etaje, urmând să primească în proprietate parterul imobilului ce urma să fie ocupat de spaţii comerciale.

Ambele proceduri de licitaţie au rămas fără finalitate pentru că nu au atras niciun ofertant. Astfel, din lipsă de investitori, la sfârșitul anului trecut, primarul Florin Birta a decis ca parcarea să fie construită de către municipalitate din fonduri de la bugetul local.

"Documentele privind construcţia parcării din cartierul Nufărul au fost transmise deja Compartimentului Achiziţii în vederea scoaterii la licitaţie. Deschiderea ofertelor va avea loc undeva la sfârşitul lunii aprilie. Lucrările ar trebui să înceapă în toamna acestui an", a declarat pentru BIHOREANUL, şeful Direcţiei Patrimoniu Imobiliar, din cadrul Primăriei Oradea, Lucian Popa.

Costurile cu proiectarea şi amenajarea parkingului sunt estimate la 27,3 milioane lei, plus TVA. Construcţia va avea 335 de locuri dispuse pe 4 etaje, iar la parter spaţii comerciale. Primarul Florin Birta nu a exclus ca aceste spații să aibă destinație de piață.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!