Lucrările de amenajare a pasajului subteran din fața Pieței Cetate sunt realizate în proporție de 70%, chiar dacă termenul de finalizare a lor este în această lună.

Potrivit unui comunicat al Primăriei constructorii municipalității au atacat în paralel mai multe obiective. „Se sapă rampa dinspre zona centrală la pasajul din dreptul Pieței Cetate și au început lucrările de decopertare în vederea realizării drumurilor, precum și amenajarea parcării din strada Mihail Kogălniceanu”, a transmis Primăria.

Printre altele, până acum constructorul a turnat placa de suprabetonare de deasupra celor 28 de grinzi ale pasajului și a turnat pereții aferenți rampei dinspre cartierul Nufărul și zona mediană.

Șantierul este însă întârziat. În primă fază, lucrările trebuiau finalizate în octombrie 2022, apoi s-au prelungit până în mai 2023, ca acum să fie evident că este nevoie de o nouă păsuire.

„Termenul de finalizare pentru pasajul din Piața Cetății este 20 mai 2023, dar va fi necesară prelungirea, pentru corelarea lucrărilor cu cele cinci pasaje din Piața Gojdu, precum și cu cele la breteaua care va fi construită dinspre strada Evreilor Deportați spre strada Dimitrie Cantemir”, a explicat pentru BIHOREANUL managerul de proiect, Ovidiu Guler.

În prezent, proiectarea și execuția viitoarei bretele de legătură, care nu a fost cuprinsă în proiectul inițial al Primăriei, este abia în curs de licitație.

„Estimăm finalizarea lucrărilor în toamna acestui an, atât pentru pasajul subteran cât și pentru breteaua de legătură”, a declarat Guler, optimist. 

Lucrările sunt executate de asocierea formată din S.C Freyrom S.A - lider de asociere, S.C. Procons Group S.R.L, S.C Metabet CF S.A şi SC Leko Construct S.R.L.

Valoarea totală a acestora se ridică la 32.610.187,17 lei fără TVA, fiind finanţate prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020.

Finanţarea nerambursabilă este 98% din valoarea cheltuielilor eligibile, mai arată reprezentanţii municipalităţii.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!