A fost scandal, miercuri după amiază, în comuna bihoreană Brusturi. Un bărbat în vârstă de 62 de ani a fost transportat la spital cu mai multe răni, după ce a fost bătut într-un magazin de materiale de construcţii aparţinând primăriţei PSD Livia Bârlău şi soţului acesteia.

Scena s-a petrecut în jurul orei 14.30. Deocamdată nu sunt clare împrejurările şi nici motivele. Potrivit surselor BIHOREANULUI, agresorul ar fi chiar soţul primăriţei Livia Bârlău, Petre Bârlău, care şi-ar fi lovit victima cu un cleşte de tăiat fier, incidentul petrecându-se de faţă cu primăriţa.

Victima, un bărbat de 62 de ani din Marghita, care locuieşte în comună, a ajuns la spital cu plăgi deschise la cap şi picior.

"Din primele informaţii, conflictul a fost spontan", a declarat pentru BIHOREANUL Ioana Lascău, ofiţer de presă al Poliţiei Bihor, confirmând informaţiile. Potrivit sursei citate, primii poliţişti ajunşi la locul incidentului au fost cei de la Secţia 7 de Poliție Rurală Tileagd, cei care au şi efectuat cercetarea la fața locului, au prelevat probe și i-au audiat pe martori.

"Până în prezent nu a fost depusă plângere penală în cauză, dar polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției orașului Aleșd s-au autosesizat și au întocmit dosar penal în cadrul căruia cercetează împrejurările în care s-a produs fapta. În funcție de numărul de zile de îngrijiri medicale necesare pentru vindecarea leziunilor suferite se va face încadrarea juridică a faptei și vor fi luate măsuri legale în consecință", a declarat Ioana Lascău.

Potrivit surselor ziarului, victima agresiunii lui Petre Bârlău, Ioan Bodogai, este un fost procuror, care a susţinut-o pe Livia Bârlău în campania electorală, în schimbul promisiunii acesteia că îl va angaja pe un post în Primăria Brusturi, promisiune neonorată, astfel încât bărbatul a devenit un critic al primăriţei.

"Bărbatul bătut a susţinut-o pe Livia Bârlău, care i-a promis să-l angajeze în Primărie, dar nu s-a ţinut de cuvânt după ce a fost aleasă. De atunci, omul a devenit "duşman" al primăriţei", afirmă surse din Brusturi.

BIHOREANUL a încercat s-o contacteze pe Livia Bârlău, dar aceasta nu a răspuns nici la apelul telefonic, nici la mesajul trimis de reporter.

Petre Bârlău nu este la prima acuzaţie de agresiune căreia i-au căzut victime contestatari ai soţiei primăriţe, în 2018 fiind bănuit că împreună cu aceasta a comandat un atac mafiot împotriva unui consilier local, Ioan Roşu, bătut în faţa propriei case după ce a dezvăluit că "întâiul bărbat" al comunei era părtaş la furturile din pădurea comunală.

Agresiunea de miercuri a fost făcută publică pe pagina de Facebook Popasul Legionarului Spinus, prin două filmuleţe, care prezintă victima într-o ipostază șocantă, zăcând pe jos plin de sânge, cu răni în special în zona feţei şi a capului. Bărbatul, care se prezintă ca fiind Ioan Bodogai, spune că a fost lovit în cap și că are piciorul fracturat ca urmare a atacului violent.

Vezi mai jos scenele filmate de cetățeni în magazin. Atenție, imagini care vă pot afecta emoțional!