De când a izbucnit scandalul privind fraudarea concursului de directori de școli din Bihor, în care fosta șefă a Casei Corpului Didactic, Mioara Țigan, este acuzată că a modificat lucrarea candidatului Ioan Sorin Cuc, așa încât acesta să ia o notă de trecere și să câștige conducerea Școlii Gimnaziale Avram Iancu din Oradea, Ministerul Educației a tăcut mâlc, evitând orice răspundere.

Deși a fost organizatorul concursului, Ministerul s-a rezumat să o demită pe Țigan, dar n-a avut nicio altă reacție, măcar să dea un semn că nu tolerează fraudele taman la conducerea școlilor.

Vrând-nevrând, acum va trebui totuși să ia poziție. La solicitarea profesoarei Gheorghina Bîrlădeanu, aceeași care a reclamat frauda la DNA imediat după desfășurarea concursului, Tribunalul Bihor a introdus Ministerul în procesul în care sunt judecați Țigan și Cuc, ca parte responsabilă civilmente.

Asta înseamnă că, dacă magistrații vor constata vinovăția celor doi și vor accepta ca Bîrlădeanu să primească pagubele cerute, de 1 milion de euro, Ministerul Educației va trebui să sară și el cu bani. Fix ce-i mai lipsește „României educate”...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!