Poliţia Locală Oradea a aplicat anul trecut amenzi mai multe şi mai mari decât în 2020.

Potrivit raportului de activitate prezentat marţi, în conferinţă de presă, de directorul Poliţiei Locale Oradea, Samuel Milian, împreună cu viceprimarul Arina Moș, agenţii din teren au adus anului trecut, din sancţiunile aplicate, venituri de circa 850.000 de euro bugetului local, după ce numărul de constatări a crescut cu 23%, iar sumele s-au majorat cu 27%.

"Numărul de constatări a crescut, de la 19.686 în anul 2020, la 24.306 în anul 2021, ceea ce înseamnă o creştere de 23,47%, în timp ce sumele aplicate s-au majorat de la 3,3 milioane lei la 4,2 milioane lei, cu 27%", a explicat Milian.

Conform directorului Poliţiei Locale, creşterea numărului de amenzi şi implicit a sumelor aplicate are la bază o mai bună organizare a instituţiei.

"În ultimele trei luni m-am concentrat pe o mai bună eficientizare a funcţionalităţii poliţiştilor din teren. Avem zilnic şefi de birou sau şefi de serviciu care monitorizează oamenii din teren şi îi coordonează la intervenţii pentru sancţionarea unor activităţi de natură contravenţională atunci când le sesizează", a spus directorul.

Samuel Milian, Arina Moș

Concret, odată cu mutarea în noul sediu din strada Iuliu Maniu 20, în primăvara anului trecut, şefii poliţiştilor locali au la dispoziţie propriul dispecerat cu acces la camerele de supraveghere din oraş, pe lângă cel de la sediul Poliţiei Municipiului Oradea, şi îşi pot verifica şi coordona mai bine oamenii din teren.

Timpi de intervenţie: 10 minute!

În plus, poliţiştii locali au avut anul trecut mai multe intervenţii în teren decât în 2020, ca urmare a majorării numărului de sesizări făcute de orădeni la numărul de telefon 0259.969.

Numărul sesizărilor înregistrate prin dispecerat a crescut cu 22,5% de la 5.202 în 2020 la 6.370 în 2021.

În plus, sezisările online făcute de populaţie prin aplicaţia pe telefon Oradea City Report au crescut şi ele cu 25,7% de la 2.946 în 2020 la 3.703 în cursul anului trecut.

Scandaluri, parcări, câini...

Potrivit directorului, pentru un plus de eficienţă, dispecerul de serviciu ţine legătura prin staţie cu echipajele din teren, astfel încât acestea să poată ajunge în cel mai scurt termen posibil la faţa locului.

"Timpii de intervenţie sunt acum de maximum 10 minute fără folosirea mijloacelor sonore. Durata de intervenţie poate fi influenţată însă de moment. Pe timp de noapte avem un singur poliţist local în teren, care acţionează în patrulă cu un poliţist de la Poliţia Naţională", a susținut Milian.

Printre cele mai multe sesizări făcute de orădeni poliţiştilor locali telefonic sau online s-au numărat: tulburarea liniştii publice, ocuparea domeniului public, parcare de domiciliu ocupată de un alt autoturism, pistă pentru biciclete blocată de autovehicul, cerşetori, blocare acces garaj sau poartă, câini fără stăpân sau animale nesupravegheate.

Vezi mai jos raportul Poliției Locale Oradea pe anul trecut!