Pasajul rutier construit de-a lungul Căii Borșului ar urma să fie deschis circulaţiei în ultima săptămână din octombrie.

Au mai rămas două săptămâni

În cursul zilei de marţi, constructorii montau parapetele metalice de siguranţă de pe marginea pasajului, precum şi cele despărţitoare, de tip New Jersey, din beton, care vor fi amplasate pe mijlocul căii de rulare, pentru a despărţi cele două sensuri de mers.

„Cea mai mare parte a lucrărilor la pasaj sunt deja finalizate. Mai trebuie turnat stratul final de asfalt, finalizate rosturile de dilatare, trasate marcajele rutiere, precum şi montate parapetele de protecţie", a declarat pentru BIHOREANUL directorul tehnic al Primăriei Oradea, Sebastian Marchiş.

Marţi, traficul auto pe Calea Bihorului, dinspre oraş către comuna Borş, era deviat pe ambele sensuri de mers, mașinile traversând zona pe partea dinspre Parcul Industrial.

În partea dreaptă a pasajului, constructorii lucrau la asfaltarea trotuarului, precum şi a drumului de legătură cu terminalul intermodal din Episcopia Bihor. În plus, electricienii coborau în subteran toate cablurile care deservesc sistemul de iluminat.

În zona sensului giratoriu de sub pasaj, o echipă de muncitori vopseau tablierul metalic al acestuia.

„Se fac ultimele lucrări în pregătirea testelor şi auditului de siguranţă a circulaţiei programate pentru săptămâna viitoare. Odată ce vor fi făcute acestea, dacă nu vor fi identificate probleme, traficul auto pe pasaj ar putea fi deschis în ultima săptămână din octombrie”, a spus Marchiş.

Pasaj cu drum colector

După cum BIHOREANUL a mai scris, lucrările de construire a pasajului din Calea Borşului au fost atribuite de municipalitate în 2023, pentru suma de 53,7 milioane lei, către o asociere de firme reprezentată de Freyrom.

Finanţată din fonduri europene, construcţia pasajului - începută în decembrie - a fost licitată la pachet cu cea a unui drum colector lung de 2,2 kilometri, situat de-a lungul Căii Borşului, şi amenajarea drumului de legătură dintre acesta şi terminalul intermodal dat deja în funcţiune în zona Gării Episcopia.

Termenul contractual de execuţie a lucrărilor este de 20 de luni, cu predare la sfârşitul anului viitor, dar acesta ar putea fi înjumătăţit.

Scopul investiției este fluidizarea traficului în acea zonă, asigurarea accesului la terminalul intermodal și facilitarea accesului la parcul industrial. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!