Pasajul suprateran din Calea Borşului urmează să fie betonat marţea viitoare.

Până în prezent, constructorii au ridicat structura pasajului şi au asfaltat cea mai mare parte a celor două rampe ale acestuia.

"Pe partea de coborâre de pe pasaj dinspre Borş este turnat deja primul strat de asfalt, în timp ce pe rampa dinspre oraş a fost asfaltată una dintre cele două benzi iar pe cea de-a doua se lucrează la compactare", a declarat marţi pentru BIHOREANUL noul viceprimar Teofil Filimon.

Ales în funcţie luni de Consiliul Local Oradea, Filimon şi-a preluat postul încă din a doua zi. Marţi, liberalul a avut mai multe şedinţe cu subalternii, după care a inspectat în teren lucrările municipalităţii orădene alături de directorul tehnic Sebastian Marchiş.

"Lucrările de amenajare a pasajului din faţa intrării la parcul industrial sunt realizate în proporţie de circa 80%. Constructorii mai au de turnat beton pe placa din zona centrală a pasajului, de montat parapetele de protecţie, de realizat drumurile ocolitoare şi de finalizat montarea stâlpilor de iluminat public", a explicat Filimon.

Potrivit noului viceprimar, circulaţia pe pasaj ar urma să fie deschisă în cea de-a doua jumătate a lunii viitoare, chiar dacă lucrările vor mai continua.

"Un termen realist de deschidere a traficului pe pasaj este sfârşitul lunii septembrie, cel târziu prima parte a lunii octombrie", a spus viceprimarul Teofil Filimon.

Aşa cum BIHOREANUL a mai anunţat, lucrările de construire a pasajului din Calea Borşului au fost atribuite de municipalitate anul trecut, pentru suma de 53,7 milioane de lei, către o asociere de firme reprezentată de Freyrom.

Finanţată din fonduri europene, construcţia pasajului - începută în decembrie 2023 - a fost licitată la pachet cu cea a unui drum colector lung de 2,2 kilometri, situat de-a lungul Căii Borșului şi amenajarea drumului de legătură dintre acesta şi terminalul intermodal dat deja în funcţiune în zona Gării Episcopia.

Termenul contractual de execuţie a lucrărilor este de 20 de luni, cu predare la sfârşitul anului viitor, dar acesta ar putea fi înjumătăţit. Chiar dacă traficul rutier va fi deschis luna viitoare, lucrările de amenajare a drumurilor colectoare din jur vor mai dura.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!