Cele două bazine didactice de înot pentru elevii din Salonta au fost recepţionate luni în prezenţa vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Bihor, Călin Gal.

Cu grupuri sanitare, vestiare şi tribune

Potrivit unui comunicat al CJ Bihor, la recepţia lucrărilor au mai luat parte primarul şi viceprimar de Salonta, Török László şi Horváth János, preşedintele Agenţiei de Dezvoltare Durabilă, Vitalyos Barna, şi reprezentanţi ai constructorului.

"Complexul din Salonta are două bazine de înot didactice de dimensiuni 25×12.5 metri, respectiv 6×12.5 metri, cu grupuri sanitare, vestiare şi tribune. Valoarea proiectului este de 8 milioane de lei, TVA inclus, iar firma responsabilă de execuţie este SC Davinci SRL", se menţionează în comunicat.

Au mai rămas patru...

După cum BIHOREANUL a mai scris, fosta conducere a CJ Bihor a început construcţia a şapte bazine pentru înot pentru elevii din principalele oraşe ale judeţului.

"Cele din Săcueni, Nucet şi Salonta au fost recepţionate şi sunt în curs de finalizare alte patru astfel de baze în Valea lui Mihai, Marghita, Beiuş şi Ştei", a transmis CJ Bihor.

Investiţia se ridică la 35,7 milioane lei, iar, cu excepţia lucrărilor din Salonta atribuite firmei Davinci SRL, majoritatea bazinelor sunt construite de firma Costa Voc Impex SRL.

"Bazinele didactice de înot vor fi destinate şcolilor pentru iniţierea elevilor, iar după orele de înot acestea pot fi deschise şi pentru agrement. Specialiştii în sănătate recomandă pentru prevenţia obezităţii practicarea a minimum 150 de minute de efort fizic moderat pe săptămână", se mai menţionează în comunicat.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!