Fraierii cred că, dacă îţi vine ideea să faci un inel metropolitan la Oradea, ai nevoie de o hartă, o carioca, trasezi drumul, ceri bani de la Guvern, faci licitaţia şi investiţia e ca şi făcută. Păi, lupta mare nu se dă pe tema proiectului, a avizelor şi a cheltuielilor materiale, ci la armonizarea trocurilor politrucilor, pentru că de aia avem aleşi, să poată virusa dezvoltarea judeţului funcţie de interesele lor politice!

Preşedintele Bolojan părea strâns cu uşa, pentru că opoziţia UDMR-PSD refuza să accepte aprobarea exproprierilor pe traseul gândit iniţial. Deja cei de la UDMR aşteptau să fie peţiţi, iar pentru postul de viceprimar ar fi fost gata să vină cu zestrea, adică cu votul pentru expropriere. Iar PSD-ul domnului Mang dorea să arate că politica de sabotare continuă a proiectelor judeţului trebui continuată şi după dispariţia lui El Lider Maximo.

Până la urmă norocul lui Bolojan a fost că deja în PSD a început lupta pentru putere şi se prefigurează două tabere. Cristian Laza, influentul primar de Sânmartin, i-a dat de ceva vreme un semnal lui Ioan Mang că domnia lui se apropie de sfârşit. Cu toate că primarul a dezavuat formal votul dat lui Bolojan de consilierul judeţean PSD, care întâmplător este şi administratorul public al Sânmartinului, deci subaltern al lui Laza, întreaga desfăşurare a şedinţei i-a convenit de minune.

În lupta pentru putere, şeful haitei, Mang, a fost rănit, iar lupii tineri abia aşteaptă să-l sfâşie. Povestea poate fi pusă şi în cheia unor interese obscure, n-ar fi exclus să aflăm că dintre liderii cei mai vocali care cereau mutarea traseului unii să aibă terenuri chiar prin zona ce urma să fie expropriată.

Acum investiţia are cale liberă, dar cred că după atâta zbucium şi lovituri sub centură, exproprierea ar trebui extinsă în aşa fel încât inelul metropolitan să poată fi transformat dintr-un drum cu o bandă pe sens într-unul cu regim de drum expres.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!