Nokian Tyres, cel mai mare investitori străin din ultimii 20 de ani din Oradea, îşi caută angajaţi în plan local.

"Salarii competitive pentru noi"

Reprezentanţii producătorului finlandez de anvelope au anunţat că au recrutat deja directorul de resurse umane al viitoarei fabrici, care este român.

"Am recrutat deja directorul de HR care este român şi căutăm acum un director de fabrică şi o echipă de management", a declarat, potrivit Ziarului Financiar, Adrian Kaczmarczyk, SVP, supply operations în cadrul Nokian Tyres, într-o conferinţă privind reindustrializarea României.

Conducerea fabricii va fi preluată etapizat de către angajaţi români.

"Echipa va fi un mixt de expaţi Nokian şi executivi locali, dar pe parcurs va fi una operată şi condusă de români. Acum evaluăm piaţa forţei de muncă şi lucrăm cu agenţii locale de recrutare pentru noi angajaţi", a mai declarat Kaczmarczyk conform sursei citate.

Formarea echipei se va face în două etape.

"Începem cu oameni care vor veni de la fabricile din SUA şi Finlanda, dar vorbim de 2 - 3% dintre angajaţi. 550 de angajaţi vor lucra acolo în total şi vor fi recrutaţi din Oradea şi vor fi pregătiţi acolo. (...) În Oradea vom lucra cu şcoli locale pentru a pregăti forţa de muncă", a mai spus reprezentantul Nokian conform sursei citate.

Reprezentanţii Nokian spun că angajaţii fabricii vor fi retribuiţi la nivel occidental.

"Acum lucrăm la politica de HR pentru România, dar noi plătim salarii competitive pentru noi", a afirmat Adrian Kaczmarczyk.

Cu emisii "zero" de dioxid de carbon

După cum BIHOREANUL a mai scris lucrările pentru construirea fabricii de anvelope Nokian în Oradea, prima din lume cu zero emisii de dioxid de carbon, au fost începute pe 11 mai, la inaugurare luând parte CEO-ul companiei finlandeze, Jukka Moisio, prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, ambasadorul Finlandei în România, Marjut Akola şi reprezentanţi ai autorităţilor locale.

Amenajată pe amplasamentul fostului CET II, fabrica din Oradea va produce anual 6 milioane anvelope (cu posibilitate de extindere), de iarnă, de vară şi all season, premium, atât pentru autoturisme şi SUV-uri, cât şi de dimensiuni mari.

Cea mai mare parte a producţiei, care va începe anul viitor, şi anume 90%, va fi comercializată la export.

În primă fază vor fi construite două hale, din care prima, cu o suprafaţă construită de 88.817 metri pătraţi, va avea destinaţia de spaţiu de producţie, iar cea de-a doua, de 94.194 metri pătraţi, va fi spaţiu de depozitare. Ulterior, investitorii vor ridica aici o a treia hală, cu destinaţie mixtă de spaţiu de producţie şi depozitare materii prime.

La finalul investiţiei, se va ajunge la o suprafaţă totală construită de 256.843 metri pătraţi, o suprafaţă desfăşurată de 549.534 metri pătraţi şi 109.907 metri pătraţi de spaţii verzi.

Pentru construirea fabricii din Oradea, la mijlocul lunii ianuarie, Guvernul României a aprobat pentru compania finlandeză un ajutor de stat de 99,55 milioane euro din totalul investiţei estimate la 650 milioane euro.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!