Fostul europarlamentar Emilian Pavel, candidatul PSD la Primăria Oradea, s-a prezentat la secţia de votare împreună cu soţia, pe care a fost nevoit, însă, s-o trimită acasă pentru a-i aduce cartea de identitate, deoarece uitase s-o ia cu el.

Până să revină consoarta, vreme de câteva minute pesedistul s-a întreţinut cu jurnaliştii prezenţi.

Pavel a declarat că speră într-o prezenţă mare la vot şi a pronosticat că PSD va obţine mai multe mandate în Consiliul Local decât în urmă cu patru ani.

Candidatul PSD a votat după ora 10.30, la o secţie găzduită în localul Liceului Aurel Lazăr, supunându-se "ritualului" de dezinfectare a mâinilor atât înainte, cât şi după ce a votat.

La ieşirea din secţia de votare, Pavel a declarat: "Am votat pentru siguranţa unui trai mai bun pentru bihoreni, pentru orădeni. Am votat pentru că în Oradea lucrările care s-au început trebuie terminate, iar viitoarele proiecte trebuie să aibă în centrul atenţiei problemele orădenilor, astfel încât acestea să fie rezolvate, iar traiul mai bun să se transforme în realitate la Oradea".

De asemenea, candidatul PSD a susţinut că speră într-o prezenţă mai mare la vot, "pentru că acum patru ani a fost o prezenţă la vot de 39,59% dintre orădeni la vot, eu mi-aş dori să avem cel puţin 50% prezenţă astăzi la vot".

La solicitarea BIHOREANULUI, Emilian Pavel şi-a exprimat certitudinea unui rezultat mai bun pentru partidul său decât cu patru ani în urmă şi a pronosticat ce formaţiuni vor fi reprezentate în viitorul Consiliu Local. "Cu siguranţă vom avea mai mulţi consilieri locali în Oradea decât avem astăzi. Vom vedea probabil patru partide în Consiliul Local", a spus Pavel, referindu-se la PNL, PSD, UDMR şi USR-PLUS, în timp ce despre Pro România a afirmat că nu crede că face pragul de 5% pentru că "sunt o anexă la PNL-ul local".