Preşedintele USR Bihor, deputatul Silviu Dehelean, s-a intersectat în drum spre secţia de votare la care este arondat, deschisă în incinta Liceului Aurel Lazăr, cu fostul europarlamentar Emilian Pavel, care tocmai ieşea şi cu care s-a întreţinut preţ de câteva clipe înainte să-şi exercite şi el dreptul la vot.

La intrare în sala de votare, Dehelean şi-a căutat îndelung cartea de identitate, pe care totuși o avea la el, după care a primit buletinele de vot, a intrat în cabină, le-a ştampilat şi le-a depus în urne.

La plecare, liderul USR Bihor a afirmat că a votat cu gândul la „o nouă energie şi pentru un nou val de politicieni”. „Am votat pentru o nouă energie şi în consiliile locale, şi în Consiliul Judeţean, pentru mai multă transparenţă, pentru mai multă dezbatere şi pentru un nou val de politicieni”, a spus el.

Silviu Dehelean a apreciat prezenţa mai mare la vot decât cu patru ani în urmă (cu circa 1,5% în jurul orei 11.00), dar a atenţionat că ea se datorează în special vârstnicilor şi bihorenilor din mediul rural, astfel că i-a îndemnat pe tineri să iasă şi ei la vot cât mai repede: „Este o prezenţă relativ bună până la ora asta. Din câte am înţeles în judeţul Bihor au ieşit la vot mai mult persoanele în vârstă şi din mediul rural, aşa că ar fi nevoie ca şi tinerii să iasă cât mai devreme la vot”.