Şoferii care au drum în zona centrală a oraşului ar trebui să ia în calcul evitarea străzii Iosif Vulcan în cursul zilei de joi.

Începând de dimineaţă, circulaţia pe această arteră se desfăşoară alternativ, sub supravegherea poliţiştilor locali, pentru desfăşurarea în bune condiţii a lucrărilor la viitoarea parcare supraetajată din curtea imobilelor de la numele 12 – 14.

După cum BIHOREANUL a mai anunţat, angajaţii societăţilor Drum Asfalt SRL & Trameco SA au cerut restricţionarea traficului pentru asigurarea accesului în incintă a autospecialelor care aduc betonul folosit la turnarea unitară a radierului viitoarei construcţii.

"Restricţiile de circulaţie au fost instituite în jurul orei 6 dimineaţa când au început să vină primele maşini CIFA cu beton. În total vor fi aduse 84 de betoniere cu o frecvenţă de circa 7 betoniere pe oră, ceea ce înseamnă că turnarea radierului ar trebui să se încheie în 12 ore", a declarat pentru BIHOREANUL directorul Direcţiei Patrimoniu Imobiliar, Lucian Popa.

Lucrările la cea mai nouă parcare supraetajată din Oradea au început în luna iulie. Până în prezent constructorii au eliberat amplasamentul, au săpat fundaţia, au turnat egalizarea şi au armat radierul în pregătirea turnării betonului.

Viitoarea parcare cu regim de înălţime D+P+3E, va avea 145 de locuri, dintre care 6 pentru persoane cu handicap, şi se realizează pe un teren de 4.179 metri pătraţi din curtea interioară dintre străzile Iosif Vulcan 12-14 şi Aurel Lazăr 5-9.

Construcţia parcării a fost atribuită asocierii firmelor Drum Asfalt SRL (lider de asociere), Trameco SA (asociat) şi Poliart SRL (asociat).

Valoarea contractului este de 10,2 milioane lei fără TVA, iar potrivit acestuia durata de execuţie este de 15 luni, dintre care trei luni pentru proiectare şi 12 luni pentru execuţie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!