Încă o casă din Oradea a fost demolată marţi pentru amenajarea de locuri de parcare pentru proprietarii apartamentelor din blocurile învecinate.

Lucrările de demolare a casei din strada Ardealului 5 au început dimineaţă, iar până la prânz imobilul era deja pus la pământ. „Clădirea a fost demolată, iar în zilele următoare amplasamentul se va elibera de moloz", a declarat pentru BIHOREANUL directorul Direcţiei Patrimoniu Imobiliar din cadrul Primăriei, Lucian Popa.

Imobilul situat în curtea blocurilor de pe străzile Banatului, Războieni şi Grădinarilor a fost cumpărat de municipalitate, în luna septembrie, cu acordul Consiliului Local Oradea.

Primăria Oradea a răspuns ofertei ferme făcute de proprietarul clădirii, care a cerut pentru ea 38.700 lei. „Este vorba de o casă izolată situată între blocuri şi aflată într-o avansată stare de degradare. Imobilul, părăsit, era folosit de persoanele fără adăpost, spre nemulţumirea vecinilor care ne-au tot trimis reclamaţii”, a spus Popa.

Potrivit directorului, lucrările de reamenajare a zonei vor fi demarate în primăvara anului viitor. „Vrem să igienizăm zona. Terenul eliberat de moloz va fi pus la dispoziţia Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei, care va amenaja aici locuri de parcare şi spaţii verzi", a declarat directorul.

După cum BIHOREANUL a mai scris, municipalitatea orădeană vrea să înlocuiască soluţia exproprierilor caselor dintre blocuri cu cea de achiziţionare a acestor imobile de la proprietarii lor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!