Lucrările de reabilitare a clădirii care a adăpostit fostul spital de neurologie din Oradea sunt realizate în proporţie de 40%.

S-au refăcut şarpanta şi tencuielile

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, imobilul care va adăposti viitorul incubator de afaceri Cresc Oradea Mare este în plin proces de refacere.

"Până în prezent au fost executate lucrări pentru refacerea şarpantei, refacerea tencuielilor interioare şi exterioare precum şi schimbarea geamurilor. Sunt în curs de execuţie lucrările pentru extinderea clădirii în partea din spate. Simultan, se lucrează la instalaţiile sanitare şi electrice din întreaga clădire", se menţionează în comunicat.

Lucrările, executate de asocierea de firme reprezentată de Conpila SRL, au început în decembrie, anul trecut, cu o durată de execuţie de 18 luni, ceea ce înseamnă că vor trebui finalizate la jumătatea anului viitor.

Finanţarea investiţiei în valoare de 11,9 milioane lei este asigurată din fonduri europene pe POR 2014-2020 în baza proiectului "Promovarea parteneriatului creativ prin dezvoltarea incubatorului de afaceri: Cresc Oradea Mare".

Conform proiectului, la finalul lucrărilor, imobilul va găzdui 20 de birouri pentru start-up-uri, 30 de spaţii de lucru open-space, 6 ateliere şi spaţii suport pentru companiile găzduite, săli de evenimente şi de pregătire.

Birouri pentru industria creativă

După cum BIHOREANUL a mai scris, incubatorul de afaceri va sprijini firmele nou înfiinţate sau cu cel mult doi ani de activitate în efortul lor de a lansa pe piaţă produse sau servicii din domeniul creativ.

Incubatorul de afaceri "Cresc Oradea Mare" va găzdui firme din domeniul creativ, precum dezvoltare de software pentru design, creaţie, animaţie şi altele.

Firmele găzduite aici vor beneficia inclusiv de servicii suport de consiliere în domeniul juridic şi financiar, precum şi de îndrumare către programele de finanţare existente, identificarea de parteneri ori promovarea produselor şi serviciilor.

"Începând cu 1 septembrie 2022, se vor putea depune solicitările din partea firmelor de tip start-up din domeniul creativ. Calendarul exact al depunerii solicitărilor precum şi criteriile de selecţie vor fi anunţate ulterior de administratorul incubatorului, Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea. Perioada în care start-up-urile îşi vor desfăşura activitatea în cadrul incubatorului este de aproximativ 1 an, astfel încât acestea să poată să se lanseze pe piaţă şi să beneficieze de sprijinul administratorului incubatorului", a transmis Primăria.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!