Traficul auto pe bulevardul Nufărul – Cantemir se va desfăşura în perioada 19 – 22 iulie cu restricţii impuse de turnarea stratului de uzură a asfaltului.

Potrivit unei hotărâri adoptate vineri de Comisia tehnică pe probleme de circulaţie şi trafic rutier din cadrul Primăriei Oradea, la a cărei întrunire au participat viceprimarul Marcel Dragoș și directorul tehnic al Primăriei, Sebastian Marchiș (foto jos), pe unele porţiuni ale bulevardului circulaţia se va derula pe o bandă pe sens, iar pe străzile adiacente, mult mai înguste, cel mai probabil alternativ pe o singură bandă.

„Restricţiile vor fi instituite în perioada 19-22 iulie, pe străzile Dimitrie Cantemir – Nufărul (foto jos), implicit pe străzile adiacente acestora, după cum urmează: Panait Cerna, Muntele Găina, Mircea Eliade, Lugojului, Ştefan Zweig, Bistriţei, Ştefan Luchian, Sextil Puşcariu, Lugojului, Nojoridului, Meiului, Vavilov şi acces Lotus", se menţionează într-un comunicat al Primăriei.

După cum BIHOREANUL a mai scris, turnarea stratului de uzură a asfaltului se numără printre ultimele lucrări programate în cadrul reabilitării bulevardului Nufărul – Cantemir şi indică faptul că şantierul se apropie de final.

Lucrările în valoare de 50 milioane lei, finanţate din fonduri europene, vizează reabilitarea bulevardului Nufărul pe o lungime de 1,6 kilometri, iar a bulevardului Dimitrie Cantemir pe o lungime de un kilometru.

Printre altele, în cadrul proiectului se vor reamenaja 2,5 kilometri de drum, 6 kilometri de trotuar, 2 kilometri de pistă pentru biciclete, 4,8 hectare de spaţii verzi și va fi refăcută linia de tramvai inclusiv cu stâlpii de alimentare cu curent electric (foto jos).

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!