O vulpe curioasă a fost observată în Oradea, luni în jurul orelor prânzului, plimbându-se pe lângă piaţa West Market, spre uimirea trecătorilor.

Profitând de soarele de toamnă, sălbăticiunea s-a plimbat pe lângă depozite minute în şir, după care, iritată de oameni, a fugit către cartierul Nufărul.

"Luni, în jurul orelor prânzului, vulpea se plimba pe lângă intrarea din spate ale pieţei West Market. Era dezorientată. Dacă te apropiai, părea să dea să muşte iritată, că nu ştia unde să fugă", a povestit un cititor BIHOREANULUI, trimițând și fotografii.

Într-un final, animalul a fugit către cartierul Nufărul.

În ciuda apariţiei inedite, care a atras atenţia trecătorilor, vânătorii orădeni sunt de părere că animalul nu reprezintă un pericol pentru cetățeni.

"O vulpe ar putea constitui un pericol pentru om dacă ar fi turbată, dar nu au fost înregistrate în ultimul timp astfel de cazuri, mai ales că Direcţia Sanitar Veterinară face anual o campanie de vaccinări, sau dacă este încolţită. Dacă ajunge într-un spaţiu închis, cum ar fi o curte, o terasă sau o bucătărie, iar proprietarul încearcă să o prindă, aceasta poate să zgârie sau să muşte", a declarat luni pentru BIHOREANUL directorul Asociaţiei Forest Hunt Paleu, Cristian Tuduce.

Potrivit acestuia, animalul ar fi putut veni dinspre pădurile din apropiere, atras de curiozitate sau foame.

"Vulpile sunt de obicei animale sperioase. Probabil este vorba de un exemplar tânăr. Puii sunt foarte naivi. Am văzut filmări cu exemplare care alergau după maşini, în loc să fugă de ele. Probabil acesta s-a rătăcit în oraş venind după mâncare şi nu a mai ştiut pe unde să se retragă", a spus Tuduce.

În ultima perioadă tot mai multe sălbăticiuni s-au apropiat de Oradea, inclusiv mistreţi, căprioare sau chiar urși.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!