Bihorenii din Brusturi, cei mai vârstnici, și-au amintit săptămâna trecută bancul din vremea lui Ceaușescu despre cum SIDA va ocoli România pentru că este o boală modernă, iar țara se afla în trecut. La fel e de înapoiată, în zilele noastre, și comuna condusă de primărița PSD-istă Livia Bârlău, cea judecată alături de soțul Petre Bârlău pentru tentativa de ucidere a unui fost procuror.

Marți, 13 iunie, în toate școlile sătești au fost împărțite copiilor, înainte de vacanță, câte 200 de măști de protecție anti-Covid, Primăria reușind abia acum să pună în aplicare propria Hotărâre de Consiliu Local nr. 45 din 7 iulie 2021, privind „achiziția de echipamente de protecție în vederea desfășurării activității didactice pentru gestionarea situației de pandemie în comuna Brusturi”, cu fonduri europene de 680.019 lei.

Pe lângă mirarea privind reacția întârziată a edililor la deja fosta pandemie, pentru care aceștia dau vina pe faptul că au primit echipamentele de protecție doar la finele anului trecut, sătenii se întreabă unde sunt celelalte materiale sanitare prevăzute în proiect, cum ar fi săpunul și dezinfectanții.

Bihorel a aflat că acestea ar fi „reținute” în școli, care vor fi dotate, în plus, și cu covorașe dezinfectante, mănuși de protecție, tuneluri de pulverizare a dezinfectanților, termometre non-contact și alte minunății anti-Covid. Cum ar veni, comuna Brusturi va fi cea mai bine pregătită pentru pandemia care, slavă Domnului, a trecut...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!