Două asocieri de firme reprezentate de firmele orădene Drum Asfalt şi Construcţii Bihor concurează pentru construirea parcării supraterane din strada Iosif Vulcan.

Doi constructori orădeni...

Potrivit unui comunicat al Primăriei, Drum Asfalt, din grupul Selina, a depus o ofertă în asociere cu Trameco şi Poliart, având ca subcontractanţi firmele Ritmoteh, AL.SE.RO, Termoline şi Precon Transilvania.

La rândul său, Construcţii Bihor concurează în asociere cu Tehnoproiect, având ca subcontractor compania Ergocon.

Cei doi constructori orădeni au mai lucrat pentru municipalitate.

Printre altele, Drum Asfalt, care se ocupă în prezent de reabilitarea bulevardului Nufărul – Cantemir (50 milioane lei), a construit grădiniţa din parcul industrial I din Şoseaua Borşului (6,1 milioane lei) şi a reabilitat clădirea şcolii generale 11 (11,5 milioane lei).

La rândul său, Construcţii Bihor are deja experienţa construcţiei de parcări supraetajate. Firma a amenajat de-a lungul timpului parking-urile din străzile George Bariţiu (15,3 milioane lei), Independenţei (35,9 milioane lei), Corneliu Coposu (14,5 milioane lei) și Tribunalului (16,7 milioane lei).

Parcare cu 145 de locuri

Viitoarea parcare va fi ridicată pe un amplasament de 4.179 metri pătraţi în curtea delimitată de străzile Aurel Lazăr 5 – 9 şi Iosif Vulcan 12 – 14, cu acces din aceasta din urmă.

"În dreptul accesului principal este propusă amplasarea încăperii personalului de unde se supraveghează intrarea şi ieşirea din parcare, de unde se şi administrează întregul ansamblu. La parter se află grupurile sanitare pentru participanţii din trafic", a transmis Primăria.

Parcarea cu demisol, parter şi trei etaje va avea 145 locuri de parcare, din care şase destinate persoanelor cu handicap. Va avea inclusiv spaţii pentru biciclete şi motociclete. "Această investiţie va rezolva problema locurilor de parcare în zona centrală", se mai menţionează în comunicat.

Investiţia, în valoare de 13,5 milioane lei fără TVA, va trebui finalizată în 12 luni.