Cafeneaua cu panoramă de pe dealul Ciuperca din Oradea a fost redeschisă clienţilor după aproape 8 ani în care a fost ţinută sub lacăt, după alunecările de teren care au distrus versantul în noiembrie 2016.

Două licitaţii, un singur ofertant

Primăria a închiriat spaţiul către NationalCoop, proprietarul restaurantului Ciuperca, din vârful dealului, singura firmă care a participat la cele două licitaţii organizate pentru atribuirea spaţiilor.

"Au fost organizate două licitaţii pentru închirierea spaţiului. Prima licitaţie a fost reluată, conform legii, pentru că s-a înscris un singur ofertant. În urma celei de-a doua licitaţii din luna aprilie, la care am avut tot un singur ofertant, acesta a fost declarat câştigător", a declarat miercuri pentru BIHOREANUL şeful Direcţiei Patrimoniu Imobiliar din cadrul Primăriei Oradea, Lucian Popa.

Municipalitatea orădeană a încheiat cu societatea NationalCoop un contract de închiriere pe 5 ani începând cu data din 1 mai 2024, dar spaţiul comercial a fost deschis clienţilor abia la sfârşitul săptămânii trecute.

Pentru folosinţa spaţiului, societatea va plăti oraşului o chirie de 9.027 lei, plus TVA, lunar.

Având în vedere lipsa concurenţei, chiria asumată de firmă este cu doar 3 lei mai mare decât preţul de pornire al licitaţiei, stabilit anul trecut de un evaluator angajat de municipalitate la 9.024 lei, plus TVA, pe lună.

Cafeneaua de pe dealul Ciuperca

Construit în anul 2016, în cadrul unui proiect european de reamenajare a Dealului Ciuperca, spaţiul comercial numit Caffe Ciuperca este situat în partea superioară versantului, la câţiva paşi de restaurantul cu acelaşi nume din vârful dealului, deţinut tot de NationalCoop.

Spaţiul comercial are o suprafaţă utilă de 157,8 metri pătraţi, care implică o sală de consumaţie, două camere cu destinaţie de depozit şi trei grupuri sanitare. În plus, acesta mai cuprinde şi o terasă parţial acoperită, cu o suprafaţă de 57,2 metri pătraţi, de unde clienţii pot admira panorama oraşului.

De altfel, NationalCoop a mai închiriat cafeneaua de la Primăria Oradea în urmă cu opt ani, dar spaţiul comercial a fost închis din motive de siguranţă, în urma alunecărilor de teren care au distrus versantul în noiembrie 2016 şi a lucrărilor de consolidare şi reamenajare a dealului care au urmat ulterior.

Cei care vor să ajungă pe terasă trebuie să scoată din buzunar pentru un cappucino 18 lei, pentru un frappe 23 lei sau pentru o limonadă 25 de lei, iar în meniu se mai găsesc diferite feluri de ginuri tonice, cocktailuri sau vinuri. 

Redeschiderea cafenelei s-a făcut fără vreun anunț public, astfel că în cele 6 zile de când au reintrat în activitate barmanul şi ospătarii nu au avut foarte mult de lucru, din lipsă de clienţi. 

Caffe Ciuperca este deschisă zilnic între 8 şi 22, iar din luna iulie va primi clienţi între orele 10 şi 24.

Părăseală

De menţionat că, în ciuda dezbaterilor intense de care a avut parte în ultimii ani, Grădina Publică Ciuperca pare uitată de autorități.

Nu există vegetație înaltă, în unele locuri buruienile s-au extins pe suprafeţe mari, băncile sunt scorojite, elementele de decor metalice sunt ruginite, senzația lăstă fiind aceea de părăseală.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!