Suspine de uşurare la Şcoala Gimnazială Avram Iancu din Oradea. Procurorii au clasat un dosar penal deschis în 2021, când inspectorul general de la acea vreme, Virgil Blage, a reclamat că unitatea folosea o ştampilă falsă, deşi fusese scoasă din uz încă din 2018 şi unicul exemplar emis de Ministerul Educaţiei fusese predat Inspectoratului Şcolar.

Bihorel a aflat că procurorii au închis ancheta constatând că ştampila nu a fost un fals propriu-zis, ci un duplicat, iar folosirea ei, chiar dacă originalul era "expirat", nu ar fi o faptă penală.

Nimeni n-a mai cercetat cum a apărut duplicatul, singurele persoane care puteau da lămuriri, fosta directoare Gheorghina Bîrlădeanu (foto) şi secretara şcolii, uzând de "dreptul la tăcere".

În schimb, ex-directoarea şi-a deschis gura pentru altceva, cerând procurorilor să-l ancheteze pe Blage pe motiv că "a compromis interesele justiţiei" prin faptul că a vorbit presei despre ştampila buclucaşă.

Ca să-şi susţină spusele, femeia le-a pus pe masă articole publicate de BIHOREANUL pe această temă, dar oamenii legii, cum era şi normal, au constatat că şeful IŞJ nu greşise cu nimic, clasând şi plângerea împotriva lui. Cum ar veni, războiul dintre cei doi s-a încheiat cu o remiză...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!