Lucrările de reabilitare a clădirii fostului spital de neurologie din strada Louis Pasteur din Oradea sunt realizate în proporţie de 60%.

La iarnă se va lucra în interior

Potrivit unui comunicat al Primăriei Oradea, constructorul a lucrat până acum la exteriorul clădirii, iar odată cu răcirea vremii s-a mutat în interiorul acesteia.

„Până în prezent, au fost executate lucrări pentru refacerea şarpantei şi refacerea tencuielilor interioare şi exterioare, schimbarea geamurilor precum şi extinderea clădirii în partea din spate. Totodată, se lucrează la instalaţiile sanitare şi electrice din întreaga clădire", se menţionează în comunicat.

Lucrările, executate de asocierea de firme reprezentată de Conpila SRL, au început în decembrie 2021, cu o durată de execuţie de 18 luni, ceea ce înseamnă că vor trebui finalizate la jumătatea anului viitor.

Finanţarea investiţiei în valoare de 11,9 milioane lei este asigurată din fonduri europene pe POR 2014-2020 în baza proiectului „Promovarea parteneriatului creativ prin dezvoltarea incubatorului de afaceri: Cresc Oradea Mare".

Birouri și ateliere pentru firmele creative

Conform proiectului, la finalul lucrărilor, imobilul cu o suprafaţă utilă de 2.200 metri pătraţi va găzdui 20 de birouri pentru start-up-uri, 30 de spaţii de lucru open-space, 6 ateliere şi spaţii suport pentru companiile găzduite, săli de evenimente şi de pregătire.

Administrat de Agenția de Dezvoltare Locală Oradea, viitorul incubator de afaceri va sprijini firmele nou înfiinţate sau cu cel mult doi ani de activitate, în efortul lor de a lansa pe piaţă produse sau servicii din domeniul creativ.

Acesta va găzdui firme din domeniul creativ, precum dezvoltare de software pentru design, creaţie, animaţie şi altele.

Aflate la început de drum, firmele vor beneficia inclusiv de servicii suport de consiliere în domeniul juridic şi financiar, precum şi de îndrumare către programele de finanţare existente, identificarea de parteneri ori promovarea produselor şi serviciilor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!